Pagina's

16 oktober 2014

Recordaantal elektrische taxi’s op Schiphol


Vanaf vandaag rijden 167 volledig elektrische taxi’s Tesla model-S van de taxiorganisaties Bios-groep en BBF-Schipholtaxi vanaf luchthaven Schiphol. Een uitstekend visitekaartje voor Schiphol en een succes voor de taxiwereld. 

MRA-Elektrisch adviseerde Schiphol bij de nieuwe taxiconcessie voor Taxi’s voorwaarden op te nemen voor schoon vervoer. Decisio en APPM Management Consultants hebben in opdracht van MRA-Elektrisch, RVO.nl, het Formule E-team Schiphol Group van inhoudelijke kennis voorzien en geënthousiasmeerd om schone voertuigen te belonen in de aanbesteding. Op dit moment ondersteunt MRA-Elektrisch de taxibedrijven bij de aanleg van snelladers.

Verschonen taxi’s
De taximarkt wordt gezien als één van de kansrijke marktsegmenten voor elektrisch vervoer. Taxi’s maken veel kilometers met vervuilende dieselmotoren. Dagelijks rijden er bijna 2.100 taxi’s tussen Amsterdam en Schiphol, zo’n 80 procent van het totaal aantal taxiritten vanaf Schiphol. Door elektrisch te rijden kunnen ze een relatief grote bijdrage leveren aan gezondere lucht. Taxibedrijven in de Amsterdamse regio kunnen gebruik maken van een subsidie van €10.000 voor een elektrische taxi  (€ 5.000 van de gemeente Amsterdam en € 5000 uit de pot van de subsidieregeling emissiearme taxi's en bestelauto’s van het ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Meer informatie
Om taxibedrijven te informeren over de kansen van elektrisch vervoer heeft MRA-Elektrisch samen met RVO.nl de brochure “Elektrische taxi; kansen van elektrisch rijden voor taxi-bedrijven” opgesteld. Deze is hier te downloaden en te bekijken. Alle informatie over de subsidieregelingen van Amsterdam Elektrisch voor taxi’s is te vinden op: www.amsterdam.nl/zakelijkeveelrijder
 
Voor meer informatie over de regeling emissiearme taxi’s: klik hier