Pagina's

17 juni 2014

Oplaadtarief openbare oplaadpunten MRA-E ongewijzigd

Het oplaadtarief bij de openbare oplaadpunten die MRA-E realiseert voor de gemeenten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht blijft ongewijzigd voor houders met een Nuon laadpas.  De gemeenten willen elektrisch vervoer blijven stimuleren en daarom blijven de laadkosten ook de komende drie jaar gegarandeerd laag zodat het voordeliger blijft om elektrisch te rijden.

MRA-Elektrisch stimuleert elektrisch vervoer met de aanleg van oplaadpalen in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Bij deze palen, geplaatst en beheerd door Nuon/Heijmans, geldt voor houders van een Nuon laadpas een maximumtarief van €0,30 per kWh en wordt er geen starttarief gevraagd. De gemeenten willen elektrisch vervoer blijven stimuleren, en rekenen daarom na 1 juli 2014 nog dezelfde prijs per kWh. 

Ontwikkeling van het laadtarief

De komende jaren zullen elektrisch vervoer en laadoplossingen zich echter blijven ontwikkelen richting een volwassen markt. Een toename van het aantal gebruikers van oplaadpunten is daarvoor noodzakelijk. Daarbij past een tariefstructuur die het mogelijk maakt voor marktpartijen om te investeren in elektrisch vervoer. Het belang van de EV rijder en schone lucht in de regio blijft hierbij voorop staan. Dit betekent dat tarieven moeten passen bij de fase waarin elektrisch vervoer zich bevindt. Over eventuele tariefaanpassingen zullen de MRA-Elektrisch-gemeenten en Nuon/Heijmans altijd tijdig informeren.
 
Uiteraard is de uiteindelijke prijs afhankelijk van het laadabonnement dat u heeft afgesloten, ga daarom voor uw situatie na welke serviceprovider het beste bij uw laadgedrag past (kijk bijvoorbeeld op www.zerijden.nl/laden/laadpassen).

Dit is een reactie op de berichtgeving over de prijsverhoging van publieke oplaadpunten die via verschillende media is verschenen. Meer informatie over de tarieven in het gebied van MRA-Elektrisch? Neem dan contact op met de helpdesk: info@mrae.nl.