Pagina's

8 oktober 2013

MRA-E opent helpdesk elektrisch rijden

MRA-Elektrisch stimuleert de uitrol van elektrisch vervoer in de provincies Noord Holland en Flevoland. De focus ligt op het realiseren van oplaadinfrastructuur en de groei van het aantal elektrische auto’s. Met de 10.000 elektrische auto’s die op korte termijn naar Nederland komen, vragen veel partijen uit heel Nederland hoe ze daarvoor de benodigde oplaadinfrastructuur kunnen realiseren. Om die vraag te faciliteren en de samenwerking tussen overheden te stimuleren, heeft MRA-Elektrisch een helpdesk ingericht. Het startsein werd op 8 oktober gegeven door Elisabeth Post, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, op de beursvloer van Ecomobiel 2013 in Rotterdam:
“In de regio rond Amsterdam hebben we in de afgelopen twee jaar veel ervaring opgedaan, en antwoorden op vragen gevonden, die we graag met onze collega’s willen delen. Gemeenten en provincies moeten elkaar daarin willen ondersteunen.” 


Met Europese steun organiseert MRA-E de helpdesk voor lokale overheden op gebied van elektrisch vervoer. Door samenwerking, kennisdeling en het delen van kosten kunnen we slim investeren en zorgen we voor een snellere uitrol van elektrisch vervoer. Vanaf 9 oktober is de helpdesk open en kunt u terecht voor vragen over de aanleg van oplaadpalen, geschikte voertuigen, partners of financiering.

Contactgegevens Helpdesk MRA-Elektrisch

Domingo Regalado van Os
Telefoon 06 13 895 356

E-mail: info@mrae.nl
Internet: www.mrae.nl