Pagina's

6 oktober 2013

Chinese elektrische taxi's in de Randstad

MRA-E onderzoekt momenteel samen met de taxibranche of er taxibedrijven zijn die op korte termijn willen gaan rijden met elektrische auto's van het merk BYD ('Build Your Dreams'). Deze Chinese fabrikant van duurzame hightech producten verkoopt sinds een paar jaar de full-electric E6, een ruime middenklasser met een actieradius van maar liefst 300 kilometer. Daarmee is hij bijna vergelijkbaar met de nieuwe Tesla S, maar het grote voordeel van de E6 is dat het model zich beter leent voor het vervoeren van taxipassagiers en daarnaast is de E6 ook een stuk goedkoper.

Bij MRA-E zien we auto's zoals de E6 graag dienst doen als taxi. In de grote steden dragen veelrijders als taxi's immers behoorlijk bij aan de luchtverontreiniging in de binnenstad. Een vloot elektrische taxi's zou direct merkbare effecten kunnen hebben op de lokale luchtkwaliteit. Met een actieradius van enkele honderden kilometers op één laadbeurt worden auto's zoals de E6 bovendien interessant voor taxibedrijven, zéker met de subsidieregelingen die op dit moment bestaan.

Links de Chinese BYD E6 bij de presentatie in China. Rechts passeert het MRA-E team de finish van de E-Challenge rally 2013 in een BYD