Pagina's

18 september 2013

Startschot E-Challenge rally op 28 september

MRA-E rijdt mee met eigen equipe

De Amsterdam E-Challenge is dé rally voor elektrische auto's in Nederland. De rally is niet alleen erg leuk, maar heeft ook tot doel om directies van bedrijven, en bestuurders van overheden, fysiek kennis te laten maken met elektrische auto's. Door mee te rijden kunnen zij ervaren hoe volwassen de techniek al is, hoe lekker het rijdt en hoeveel automerken al een elektrisch model kunnen leveren.

Rally gevolgd in de Verenigde Staten

De jaarlijkse rally heeft inmiddels ook de aandacht getrokken van initiatiefnemers in de Verenigde Staten. De Amsterdamse E-Challenge is dit jaar zelfs het overzeese openingsevent voor de Amerikaanse 'National Plug In Day', waaraan zo'n 90 Amerikaanse evenementen meedoen. Een hele eer!

Bekende Nederlanders

Bij eerdere edities van de rally kropen ondermeer Peter-Jan Balkenende, Camiel Eurlings, Jan Kees de Jager, Beau van Erven Dorens en Victoria Koblenko achter het stuur van een elektrische auto. Ook dit jaar zullen een aantal politici en BN'ers zich weer aan de start laten zien.

Inschrijven?

Mensen kunnen mèt of zonder eigen elektrische auto aan de rally deelnemen. De organisatie beschikt over diverse (gratis) demo auto's van importeurs en dealers. De start is bij Rosarium in het Amstelpark en de finish bij het Eye Filmmuseum. Hier vinden na afloop de borrel, de prijsuitreiking en de uitreiking van de E-Mobility Awards 2013 plaats. Inschrijfkosten voor de gehele dag zijn € 195 (incl. BTW) per equipe van 2 personen. Inschrijven kan tot 25 september. Meer info op de website van de rally.